Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Az otthonápolók tüntetésének margójára

2018. július 23. 07:55 - Jancsó Andrea Katalin

egy őszinte reakció a Magyar Idők újabb Soros böffentésére

 

 37570478_1775755535871581_3348042185369976832_n.jpg

 

 

Jurák Kata újságíró a Magyar Idők förmedvényben az ápolási díj minimálbérre történő emeléséért tartott pénteki tüntetés kapcsán csak azzal tud foglalkozni, hogy kik szervezték meg azt, kihasználva egy újabb alkalmat egy kis soros-böffentésre.

 

Nem vagyok közvetlenül érintett, nem kell egyetlen hozzátartozómat sem otthon ápolnom, de erre bármikor sor kerülhet. Aki legalább fél órát rászánt a péntek délutánjából arra, hogy körülnézzen ezen a tüntetésen, megérti, milyen nehéz feladat ellátni napi 24 órában egy beteg hozzátartozót.

Egyáltalán nem érdekel, hogy ki szervezte, milyen háttérrel, milyen pénzből a tüntetést.

 

Nem érdekelnek a kommunikációs lózungok, hogy

 

"a kormány teljes mértékben egyetért..." 

..., hogy

 

"széles körű párbeszédet indítanak az ápolási díj emeléséről, több szakmai és civil szervezet, érdekképviselet és a szociális ágazati egyeztető fórum javaslatait is meg fogják hallgatni"

 

..., hogy 

"mióta kormányon vagyunk x%-al nőtt az ápolási díj összege..."

 

..., hogy 

"majd ősszel...."

 

Mit hallgattok meg??? Milyen párbeszédet indítotok???? Milyen %-okkal jöttök????

 

A számok magukért beszélnek: 

alapösszegű ápolási díj: (nettó) 29 340 forint

emelt összegű ápolási díj: (nettó) 44 010 forint

kiemelt ápolási díj: (nettó) 52 815 forint 

 

Nem érdekel senkit a %-statisztika, nyilvánvaló, hogy 2018-ban ez az összeg méltánytalan, elfogadhatatlan.

Ahhoz nem kell párbeszéd, ágazati fórum, két tollvonás és a szándék, a segítség már meg is érkezhetne. 

Miért nem volt széles körű párbeszéd az országgyűlési képviselők fizetésemeléséről, a pártalapítványok támogatásának emeléséről...? A kérdés költői, a választ tudjuk: mert az nekünk jár, hiszen utolsóként került sor a mi fizetésemelésünkre. Tiszta röhej... még mindig nem sül le a bőr egyetlen politikus pofájáról....

 

 

Jurák Kata a NER kötelékében az újabb sorosozós igazságosztással szégyenteljes módon köpte szembe a beteg gyerekeket, fiatal felnőtteket, idős gondozottakat, és az ápolásukat végző családtagjaikat. De mit is várhatnánk egy jól működő gépezet egyik - saját jóérzéseit háttérbe szorító - láncszemétől...

Sajnálom, hogy nőtársam eljutott odáig, hogy

nem szorul össze a szíve, amikor egy ilyen családdal találkozik,

nem érez semmifajta szolidaritást, sőt késztetést sem, hogy megismerje küzdelmes mindennapjaikat,

nem gondol bele, hogy amikor egy ilyen témájú tüntetésről propaganda üzemmódban szól írásában, ő maga is kerülhet még ilyen helyzetbe.

 

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr2514129387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.23. 08:11:31

Támogatom, hogy mindenki méltánytalanul alacsony juttatását emeljük, de valóban azért érdemes pár dolgot megvizsgálni. Pl. azt, hogy mások, akik szintén méltánytalanul alacsony juttatásban részesülnek, más okból kifolyólag és esetleg valódi termelő munkát végeznek, mennyit kapjanak eközben. Mert tkp. az ő hozzájárulásukból teremtődik meg az, hogy más otthon ápolhassa a rokonait. Az egész ellátórendszer csak akkor nevezhető méltányosnak, ha mindenkivel szemben méltányos. Ezt elérni pedig nem olyan nagyon egyszerű. Mindenkinek a saját lába fáj. Nem olyan könnyű igazságot tenni.

kjanik 2018.07.24. 03:46:58

@Antlfinger Edvárd:
"Nem olyan könnyű igazságot tenni."
De talán nem is olyan nehéz, ha más tényezőket is bevonunk a mérlegelendő körbe.
( látványberuházások, 1-2 ember sport és vasúthobbija, szétszórt, elherdált és ellopott források, ...)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2018.07.24. 07:29:26

@Antlfinger Edvárd: Remélem egyszer te is kerülsz olyan helyzetbe, hogy tartósan rászoruló hozzátratozódat kelljen ápolnod, és emiatt kelljen nyomorogj. Akkor majd megérted miért küzdenek ezek az emberek. És majd akkor gondolkozz el a túlárazott beruházásokon elhnagzó cinikus magyarázatokon, és az ellopott pénzeken. Most nem kezdek bele a felsorolásba, de a lista olyan hosszú lenne, hogy elérne a holdig és vissza.

Behajtó70 2018.07.24. 07:31:47

Jurák Kata semmi ilyesmit nem írt, nem mondott, azt csak itt ti a ti förmedvényetekben hazudjátok!

De nem baj, a jancsoandrea nevű aljadék hazugok is érezhették ápr.8-án, hogy mi jár az ilyen hazug senkiknek!

Okádni kell tőletek! Tőled főleg!

Behajtó70 2018.07.24. 07:34:08

@The Ghost Wolf O1G: az ilyen mocskos átkok amiket itt szórsz, az emberiség legaljának szintjéhez tartozik! Ahogy te is. Csak bűzölgő szardarab vagy. Piszkosul büdős!

_Ske_ 2018.07.24. 07:45:28

@Behajtó70: "Az ápolási díjak miatt tüntettek néhány tucatnyian pénteken délután Budapesten. A demonstrációt a Soros-hálózat egyik nemrég alakult csoportja szervezte, amely tarthatatlannak nevezte a magyarországi helyzet."

Nem írt semmi ilyesmit? Már a bevezetőben ezzel kezdi. Menj szépen, állj a tükör elé és hányd le magad.

Én nem kívánom senkinek, hogy átélje, milyen az, egy tartósan beteg gyereket otthon ápolni. Nekem csak egy barátomnál van ilyen gyermek, látom a napi szintű küzdést, és hogy majdnem ráment a házasságuk, mert ez bizony egész embert kíván. A feleség nem dolgozhat, mert folyamatos ápolásra van szüksége a gyerekének, a férj pedig széthajtja magát, hogy meg tudjanak élni.
De a lényeg, hogy 100 milliárd jut stadionra, erre meg egy fillér se.

hidroponi 2018.07.24. 08:15:37

@Antlfinger Edvárd: "esetleg valódi termelő munkát végeznek"
aham..szoval az orvosok, noverek,tanarok nem vegeznek termelo munkat tehat nekik sem jar annyi penz mint egy asztalosnak vagy komuvesnek...

jo lenne ha kikopnanak mar a komcsi hujesegek az emberek agyabol...

Sir Galahad 2018.07.24. 08:17:17

Egyetértek azzal, hogy ez a pénz még mindig nem sok, de azzal is, aki azt írta, nem könnyű igazságot tenni. Kapjanak az otthon ápolók minimálbért? Egyből jönnének az ápolók, idősgondozók, hogy akkor ők meg kapjanak még többet, mert ők nem egy embert ápolnak, hanem egyszerre többet, aki még csak nem is a rokonuk. És igazuk lenne, ahogy a többieknek is, akik utánuk jelentkeznek hasonló kéréssel, követeléssel. Szóval nem könnyű okosnak lenni.

bölcsbagoly 2018.07.24. 08:18:19

@_Ske_: A gyógyithatatlan betegegeket intézetben kell ápolni szakembereknek s nem otthon, amatőröknek! Ha egy beteget otthon ápolónak majd annyit adunk, mint annak aki az intézetben tucatnyit, az mennyire igazságos? A folyamatos ápolás =/= az állandóval! Más munkát is lehet mellette végezni.
Ha megkapnák amit kérnek, akkor vajon hányan állnának rá a gyógyíthatatlanok létrehozására, arra gondoltatok széplelkek?
A stadion évtizedekre épül, rengeteg embernek is munkát adva, ez az ápolási díj meg menne a feneketlen hordóba.

2018.07.24. 08:36:29

Biztos van valami igazuk nekik is, de ezek az emberek a saját hozzátartozóik gondozzák nem? Tehát saját családtagot...
A stadion téma igaz és örökzöld, de demagógia, kb az ezredrészére nem elég annak amire fel szokás hozni. Tény, hogy lehetne belőle venni lélegeztetőt meg a saját gyerekét felnevelőnek több pénzt adni reménykedve, hogy hátha véletlenül normális embert nevel fel, meg sok más szubjektíven jó célra, de kár előre osztozkodni ebből a pénzből mert jó esetben ha a tolvajokat felkötik és visszaveszünk minden ellopott pénzt akkor majd kiderül, hogy milyen sokan sorba állnak rá és nem elég...

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.24. 09:23:24

@Behajtó70: baszd szájba a halott kurva anyádat a ravatalán rohadt fidess bérenc geci láda
és nyomordojon meg a kölyköd és ápold életed végéig nyomorban te szar fika állat

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.24. 09:30:27

@kjanik: persze. @The Ghost Wolf O1G: ez milyen bunkó komment? Elolvasod, amit írtam és arra reagálsz vagy folytatod az árnyékboxolást? Nagyon sok ember kérhetne jogosan pénzt vagy apellálhatna a jóérzésünkre. Olyanok is, akik nem csak ápolnak, hanem keményen dolgoznak 8-10 órákat valahol egy munkahelyen, egymagukban nevelik a gyerekeiket utána és a többi.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.24. 09:32:54

@hidroponi: ki beszélt az orvosokról? :D ők termelő munkát végeznek, a társadalom javára állítják vissza az egészségünket. Az otthonápolás viszont a család belügye, akárhogy is nézem. Mondhatod, hogy állami feladatot vállal át, de ahány élethelyzet annyiféle. Támogatom, hogy kapjanak többet. De nagyon sokan vannak, akik szintén kérhetnének többet és most valahogy róluk elfeledkezünk, pedig keményen dolgoznak, gyereket nevelnek és most nem kapnak szót csak lesajnálást...

várom a levelet 2018.07.24. 09:48:59

@bölcsbagoly: milyen igaz,a stadion évtizedekre épül ,utána meg felveri a gaz.az emberekkel,lesz ami lesz.hát mindenki annyit ér amennyije van.a nyugdíjasnak nem sok.

GiaMarie 2018.07.24. 10:45:40

Ez egy olyan kérdés, amit tolószékben tolt vegetáló gyerekekkel "reklámoznak", csak éppen a valóságban jóval többről szól. Óvatosan és csendben hallgatnak arról, hány ember kap ilyen jellegű ellátást a valóságban. Mert azért azt tudni kell, hogy elég sokan, akik kvázi láthatatlanok. Könnyű azzal egyetérteni, hogy ezek a "reklámarcok" kapjanak többet. Csak azt felejtjük el, hogy a valóságban akik erre az ellátásra jogosultak, az már jelenleg is egy 100.000 feletti létszám, és nem is olyan nehéz ezt kibrusztolni megfelelő érdekérvényesítő képesség birtokában pl idős hozzátartozó ápolása esetében. Ez a probléma a társadalmi elöregedéssel ráadásul csak hatványozódni fog a következő években. Elég a jelenlegi 100.000 fővel számolni, hogy kapjanak 100.000 Ft-ot, az már évi 120 milliárd. Ez GDP arányosan sem egy aprócska összeg a mi országunkban, és akkor még ott vannak a járulékos költségek, mint a közgyógyellátás és egyebek. Mindezt pedig mire? Mások gyászára, akik nem tudják meghozni a racionális döntést, és intézetbe adni a szeretett rokont, mert az ápoltjaikból sosem lesz a társadalom hasznos tagja, sosem fognak egyetlen fillért sem visszatermelni a közösbe. AZ JÁR! Nekik jár, hiszen mártírok, akik ápolják a vegetáló hozzátartozót. De valóban szükséges ez? Logikus ez? Kell ez? Köteles ezt a társadalom finanszírozni? Mert az összeg, ami kellene, olyan összeg, amiből "világmegváltani" is lehetne, olyan társadalmi problémákat megoldani, amik szintén súlyosak (bocsásd uram, súlyosabbak) és a megoldásukkal a támogatottak potenciálisan befizetővé válhatnának. Mehetne ez a pénz nyugdíjra, egészségügyre, oktatásra, ahol sokat érne, helyette költsük el arra, hogy valaki otthon ápolhassa a vegetáló hozzátartozóját. Költsünk el egy teljesen mozgásképtelen, súlyos értelmi fogyatékos "jólétére" 20 év távlatában huszonmillió forintokat, miközben olyan gyerekeknek, akik a jövő társadalmát építenék nem jut fogszabályzásra, tehetséggondozásra vagy éppen korrepetálásra? A rendelkezésre álló pénz nem lesz több, ha nekik adunk, azt valahonnan el kell venni.

csincsilla72 2018.07.24. 10:45:49

@Sir Galahad: Nem mindegy, hogy napi 8 órában végzed a munkád, kollégákkal körülvéve, munkaidő után hazamehetsz, jár szabadság, szabadnap, vagy 0/24-ben egyedül csinálod. Ezért nem jogos ezt a két dogot összehasonlítani.

kommentes nikk 2018.07.24. 10:51:46

@GiaMarie: mélységesen egyetértek. Biztos gonosz vagyok, de mikor látom a könnyfakasztó riportokban, hogy a magatehetetlen, beszélni, mozogni, kommunikálni képtelen vegetáló gyerekeket, akárkiket 0624-ben ápolják otthon, mindig arra gondolom, hogy ennek valójában semmi értelme, és hogy ez inkább szól az ápoló önmarcangolásáról, lelkiismeret furdalásáról, bűntudatáról, mintsem valódi ápolásról. Az ilyen szomorú esetekben az érintettnek sokkal inkább egy intézetben van a helye, az ápolása napi 24 órában otthon végezve tulajdonképpen kilátástalan és értelmetlen dolog.

citrix 2018.07.24. 11:03:23

A 29340 forint megközelítőleg se ér 100 Eurót. 29340 forintot a nemzet gázszerelője, Mészáros Lölő kb. egy tüsszentéssel keres.

citrix 2018.07.24. 11:09:09

+1: kedves képviselők egy nap alatt döntést hoztak a saját illetményük megemeléséről, nem kellett vizsgálni a körülményeket és hosszasan egyeztetni. Pikk-pakk megemelték a 29340 forint cirka tízszeresével a havi zsoldjukat. Ilyen gerinctelen puhatestűek ülnek az úgynevezett parlamentben.

Sir Galahad 2018.07.24. 11:32:28

@csincsilla72: Ez igaz, de az is, hogy ő nem a saját rokonát ápolja. Meg aki az idős rokont ápolja, annak ez a munka véget ér, ahogy a gondozott meghalt, de a hivatásos gondozó ezt csinálja nyugdíjig.

egyszoban 2018.07.24. 11:53:19

@GiaMarie: 100.000? Az ország népességének 1%-a? 100 emberből 1 önellátásra teljesen képtelen?

durva 2018.07.24. 11:59:57

@Behajtó70: Te kis seggnyaló!
annyi eszed nincs, hogy az érintetek , mint mi is, képtelenek részt venni a megmozduláson mivel itthon pelenkázunk,etetünk, felügyelünk. Az általad dicsőitett kormánynak csak a támogatások lenyúlása a fontos. az önhibájukon kivül nehéz helyzetbe került emberek nem fontosak!! A SOROSOZÁSOTOKON már a fél világ szánakozik. Aki bármilyen kritikát megfogalmaz, az ellenség! A stilusotok pedig kultúr emberhez MÉLTATLAN,TRÁGÁR, ALPÁRI, a kereszténységhez amire minden mindig hivatkoztok méltatlan!!
Remélem,vagy ápoltként, vagy ápolóként érintett leszel

tomwar 2018.07.24. 12:05:14

@bölcsbagoly: Mindig meghatódom, amikor valaki elkezdi magyarázni, hogy milyen hasznosak a stadionok....Ha akkora üzlet, akkor miért nem üzletemberek építik befektetésnek és kaszálnak nagyot!?

tomwar 2018.07.24. 12:07:54

@kommentes nikk: próbálj ki egy ilyen intézetet. Vagy add be a gyereked, szüleid...
Nem azért vannak otthon, mert erre vágynak, hanem NINCS emberhez méltó alternatíva megfelelő mennyiségben.

wolves84lb 2018.07.24. 12:13:31

@Behajtó70: micsoda egy selejtes szar troll vagy te.

tomwar 2018.07.24. 12:18:53

@nonolet: Miért is kéne a köznek még többet adni az egyéni hobbikra?!

durva 2018.07.24. 12:20:28

@GiaMarie: Mondjuk a futball TAO támogatás átcsoportositúsával megoldható lenne! A betegeket ma a kultúrált világban nem szokás ledobni a taigetosról! Ha tájékozüdtál volna tudnád, hogy az intéményekben
elhelyzé költségeit a családnak kell megfizetnie!! A megállapitott költségeket egy átlagos jövedelmű család nem képe megfizetni. A keresztény tanitás szerint is el kell dobni az elesetteket?

durva 2018.07.24. 12:25:37

@wolves84lb: Újabb NER es KITArOTT!

GiaMarie 2018.07.24. 12:29:08

@egyszoban: Bizony! Meglepődnél... mikor még volt erre vonatkozó KSH statisztika, bőven 100.000 fölötti volt. Hirtelen találtam egy 2013-as hiteles adatot, akkor 128,000-en kaptak emelt összegű családi pótlékot. Ezek kb 2/3-a ápolási díjas lesz a későbbiekben. És ez csak a 18 év alattiak, nem számoltam az időseket! Szerintem a 100.000-rel alaposan alálőttem, megvan az a duplája is valószínűleg. Ez nagyban abból jön, hogy teljesen egy kategóriába esik az, aki a saját 80+ anyját gondozza otthon, mint az ,aki a vegetáló gyerekét. A 2008-9-es válság idején pedig rengetegen nyúltak ehhez a megoldáshoz. Elég hozzá egy csípőprotézis meg mondjuk egy hályog, meg egy kicsit rájátszani, és már meg is ítélik az ellátást. Csak nekem van több, mint 5 olyan ismerősöm, aki a válságkor 50 körüli életkorral lett munkanélküli, mindenki mozgósította a még élő szülőket erre a célra. Ezeket az időseket nem kellett valójában 24/7 ápolni, pelenkázni, reálisan nézve minimális segítségre szorultak a valóságban. Viszont azzal, hogy ápolási díjra vetették őket, a gyereküknek lett egy minimális jövedelme, de ami még fontosabb, szolgálati ideje. Ez sok nőnek életbevágó "segítség" volt, akiknek 2-3 szolgálati év hiányzott a nyugdíjhoz, és esélyük nem volt elhelyezkedni a munkaerőpiacon akkor. Nyilván ezek csendben lapítanak, nem reklámozzák magukat és pláne nem tüntetnek, de ettől még lógnak ugyanezen a rendszeren.

ParePCSI 2018.07.24. 12:30:21

@Sir Galahad: Értetlen ostobának sokkal könnyebb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.07.24. 12:30:41

@Behajtó70: Hm, elég könnyű utánajárni, mit írt. Belinkelnéd a te verziódat? :D

ParePCSI 2018.07.24. 12:48:32

Nem lehetünk büszkék magunkra, ha tudjuk, hogy a szomszédaink (nem csak a fejlett Nyugat!) is a mi minimálbérünknél többet fizetnek az otthonápolásért.

Sir Galahad 2018.07.24. 13:35:08

@ParePCSI: Sértegetni a másikat még könnyebb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.07.24. 13:36:50

@bölcsbagoly: A stadion kevés embernek ad hosszú távú munkát. Termelékenyebb beruházások is akadnának.

bölcsbagoly 2018.07.24. 15:14:22

@GiaMarie: Egyetértek, de minket ezért agyonvernének a széplelkek, mások faxával a csalánt verő parazita hajlamúak! Azt még megértem, hogy egy idős családtagot ápolnak, akinek nagyjából tiszta a tudata (mi három ilyent ápoltunk, ingyen!), de pl., egy alzheimeres kétlábon járó veszedelem a házban. Nem is szabadna otthon tartani! A genetikai vagy szerzet szellemi fogyatékkal született gyerekeket meg az anya bűntudata és majomszeretete tartja a családban (ami miatt gyakran tönkremegy a család élete, felbomlik, mert az anya ragaszkodik a gyerek otthon tartásához). DE követelőzni nem szégyellnek, amúgy nyitott kapukat döngetve, felülve politizáló NGO-ok unszolásának!.

bölcsbagoly 2018.07.24. 15:17:42

@ColT: Nemcsak stadionok, hanem sportcsarnokok, uszodák, jégcsarnokok is épülnek folyamatosan. mennyi épitőanyag, mennyi tervezés, mennyi épitőmunka, mennyi fenntartó munka és hozzá ember szükséges és látható eredménye van, mig amit most követelnek a széplelkek és szentfazakak, meg az élősködő hajlamúak (nekik jár! - alapon) azt egy feneketlen hordóban öntjük!

3gyerek 2018.07.24. 16:19:50

Mindenkinek, aki megkérdőjelezi a családtag - legyen az fogyatékos gyermek vagy magatehetetlen öreg - otthonápolását, javaslom, nézzen körül az intézményi ellátórendszerben, milyen körülmények közé helyezné el szeretett(?) családtagját.

Csak bizakodhat abban, hogy talál olyan helyet, ahol saját magát is eltudja képzelni ápoltként, amennyiben kiszolgáltatott, magatehetetlen állapotba kerül.

És még nem esett szó a több éves várólistákról (mi 10 éve várunk), az intézmények elhelyezkedéséről (nekünk 170 és 220km-re lévő intézményt ajánlottak), az anyagi vonzatról (viszonylag normális helyen 3 millió belépőt kértek).

GiaMarie 2018.07.24. 16:51:38

@3gyerek: Lehet Németországhoz meg Skandináviához méricskélni, és értem is a mondandódat, azonban ebben az országban, figyelembe véve az átlagos jövedelmi viszonyokat és életkörülményeket bicskanyitogató képmutatás arra utalni, hogy a társadalom finanszírozzon egy MINIMUM olyan ellátást, ahova 3 milla a beugró. Lehet, hogy ez Dániában a közegészségügy színvonala, nálunk a 60-70%, akivel ezt elvi szinten meg szeretnéd finanszíroztatni az adójából rosszabb körülmények között él ennél. Azt hiszem, ennek a kérdésnek mindig is ez volt és lesz a rákfenéje. Sőt, továbbmegyek, azt is gondolom, hogy nem az okozza a problémát, hogy megemelni azok ellátását a minimálbérre, akik most a legmagasabb összegű ellátási díjat kapják, valószínűleg ehhez tartozik az elhíresült HVG cikkből citált évi 6 milliárdos összeg. Sokkal nagyobb baj az, hogy ez egy ballibsi populista csúsztatás, mert aközben, hogy ezeket az embereket mutogatják, és használják reklámarcnak, az alanyi jogon járó ápolási díj összegéről beszélnek, ami viszont bármiben lefogadom, hogy nem 10.000 embert érint országosan, és nem évi 6 milliárd lenne a költségvetési vonzata megemelni. Ezek azok az ápolási díjasok, akik kis túlzással két tüsszentésre kapják meg az összeget. Ez az az állapot, ami ráhúzható a 80+ lakosság kétharmadára, és jelenleg csak azért nem húzzák rá a hozzátartozók, mert az ellátás kizárja a 8 órás munkaviszonyt, 28.000-ért havonta meg nem éri meg feladni akár egy minimálbéres állást is. Budai bölcsészként a fotelből elképzelhetetlen az, amit elindítana, ha az ápolási díjat en bloc minimálbérre emelnék, ugyanis innentől kezdve nagy lehetőség lenne az ország elmaradottabb részein nagymamát-nagypapát rendszerbe vetetni, és otthagyni a minimálbéres konzervgyári három műszakos állást. Szerintem az lesz a vége, és ez méltányosnak is tekinthető, hogy akik most a legmagasabb kategóriába esnek, azok meg fogják kapni a minimálbért. Politikailag is ez az előnyös, a 6 milliárd sem sok, és ez már egy olyan állapot, amire nem lehet megkenni a háziorvost, és "nem jó üzlet" előidézni a "zsíros" juttatás reményében

3gyerek 2018.07.25. 13:31:00

Hozzászólásodból kitűnik, hogy nagyon távol vagy a valóságtól és nem is arra reagálsz amit írtam, csak trollkodsz.

-Szót sem ejtettem az általad említette országokról.
-A 3 milla beugrót nem kértem megfinanszírozni, csupán példa volt arra, hogy mivel kell számolni, ha nem állami intézménybe szeretnéd elhelyezni az ápolandót.
-Nem "ballibsi" propagandát támogatva ápoljuk hozzátartozóinkat, hanem családtaggént, a kiszolgáltatott állapot propaganda- és pártfüggetlen.
-Helyzetünkből adódóan rossz érdekérvényesítők vagyunk, nehezen tudunk kimozdulni ápoltjainkkal.
-Szeretném látni azt, aki szerinted "kis túlzással két tüsszentésre kapják meg az összeget". Nem nagyon vagy tisztában a feltételekkel, amelyek alapján jogosultságot lehet szerezni az ápolási díjra, hány instanciát/bizottságot kell végigjárni, mennyi papírt beadni. Nem a háziorvos mondja ki a végső verdiktumot, ő csak első a hosszú sorban.
Bár már nem vagyok ápolásin, az értelmi fogyatékos, vak fiammal 2 évente járok felülvizsgálatra, mintha két év alatt az agykárosodása hipp-hopp eltűnne.
-Nem helyénvaló a budai bölcsészek foteljának említése, sőt, ostobaság.
-Hogy politikailag mi előnyös, az bennünket a legkevésbé sem érdekel.

merce.hu/2018/07/22/elszabadult-a-propagandagépezet-mar-az-otthonapolok-is-soros-kottaabol-jatszanak/

Desischado 2018.07.26. 05:27:30

@_Ske_: Meg maguknak a tetemes pénz emelésre!

tomwar 2018.07.26. 10:07:01

@bölcsbagoly: A fenntartást ki is fizeti?
süti beállítások módosítása