Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Reakció Ács Dániel cikkére

2019. július 18. 08:41 - Jancsó Andrea Katalin

Ács Dániel 444-es újságíró tegnap ismételten olyan cikket közölt személyemmel kapcsolatban, amely a tények mellőzésével vágott össze különböző idézeteket tőlem.

Erre most tények rögzítése mellett először és utoljára reagálok. 

1. Parkolás

- 2017 decemberében döntött úgy a képviselő-testület, hogy felbontja a parkolásüzemeltetési szerződést a Ferpark Kft-vel és közbeszerzési eljárás keretében új céggel köt megállapodást.

- Ezután 2018 májusában határoztunk arról, hogy egy szakmai véleményező bizottságot állít fel a képviselőtestület. A közbeszerzési eljárást a Papcsák ügyvédi iroda bonyolította le, így már akkor is tudni lehetett, hogy Fidesz körökből fog kikerülni a nyertes és a bizottság csak a látszatnak van.

- A közbeszerzési eljárás 2018 szeptemberében indult, és 2018 december 13-án egy paródia keretében eredménytelennek nyilvánítottuk.

- Ezután indult egy ominózus közbeszerzési hatósági eljárás, amely még folyamatban van - lényegében Kupper András kegyvesztett lett (urban legend, hogy miért), így Papcsák és Pesti Imre most a saját eszközeikkel kivezetik a "piacról". Senki nem olyan hülye, hogy ne lássa: kitört a fideszes belharc Ferencvárosban (és ez várható is volt). 

A fentiek következménye:

2019 december 31-ig ugyanúgy a Ferpark kft. látja el a parkolásüzemeltetési feladatokat az addigi díjazásával, plusz a szerződés felbontásának eredményeképpen a parkolóórákat és egyéb eszközöket meg kellett vásárolni tőlük (mondjuk ugyanúgy azokkal dolgoznak tovább).

Mennyibe fáj a meggondolatlan szerződésfelbontás a kerületnek?

2018-ban bruttó 958.167.392 Ft.- (ez csak a szolgáltatási díj), ez nettó: 754.462.512.- Ft, PLUSZ az alábbi összeg, amelyről pontos számokat nem tudunk: 


"a FER-PARK 2010 Kft. tulajdonában álló, a parkolási rendszer működtetéséhez szükséges technikai eszközök Megrendelő által átvételre kerülnek, és ennek során az ellenértéket úgy kell megállapítani, hogy annak mértéke nem haladhatja meg a jelenleg hatályos parkolásüzemeltetési tárgyú vállalkozási szerződésben megállapított havi szolgáltatási díj kétszeresét"

 

 

Mi volt az oka?

a tartózkodás egyetértést jelent részemről a javaslattal, de 


- egyfelől nem volt számszakilag előkészített, a realitások talaján állva nem nehéz belátni az erőviszonyokat: fideszes többséggel szemben állva nem tudja senki befolyásolni a folyamatokat, pláne kontrollálni egy fideszes belharcot. Aki azt gondolta, hogy a szerződés felbontásával, és új közbeszerzési eljárás kiíratásával a jelen politikai körülmények között nem fideszes maffiózó kezébe kerül legalább 10 évre a parkolásüzemeltetés az - bocsánatot kérek - naiv.

- másfelől, az én véleményem az, hogy az egész ferencvárosi parkolási rendszert az alapoktól kell újraépíteni (hacsak nem lesz egységes fővárosi parkolási rendszer, az egy új helyzetet teremtene), kezdve ott, hogy nincs közvetítői szolgáltatás, hanem az önkormányzat maga látja el a parkolásüzemeltetés feladatát.

- végül: ahogy várható volt, beláthatatlan következményei lettek - főként anyagi vonatkozásban - a szerződés felbontásának és a közbeszerzési paródiának, ilyen módon felelősen gondolkodó politikus nem tesz javaslatot egy teljes rendszer szétzilálására, kockáztatva, hogy az teljes egészében összeomolhat. Egy Polgármestertől is felelőtlenség, főleg gyenge lobbierő és koncepcióhiány esetén, ellenzéki politikusként/polgármesterjelöltként pedig pláne, mert azt mutatja, hogy az ember nem mérte fel jól a politikai helyzetet.

 

Sajnálatos, hogy Ács Dániel újságíró ebben az évben semmilyen hivatalos formában (telefon, email, fényposta) nem keresett meg ez ügyben, csak 4-5 évvel ezelőtti nyilatkozatot vesz elő, amelyekkel kiválóan lehet manipulálni.

Arra azonban még nem kaptunk választ, hogy Baranyi Krisztina, ha oly' vérmesen harcolt a parkolásüzemeltetés önkormányzati kézbe vételéért, miért javasolt  a 2019 február 21-i, majd a 2019 április 25-i képviselőtestületi ülésen, hogy a befuccsolt idei közbeszerzési eljárás után újból írják ki a közbeszerzést a ferencvárosi parkolásüzemeltetésre. 

 

kepkivagaspark2.PNG

kepkivagaspark1.PNG

 

2. Az ellenzéki magatartásra tett nyilatkozatomat továbbra is fent tartom.

A jelenlegi politikai környezetben két dolgot kellett mérlegelni ahhoz, hogy az eddigi ellenzéki munka ne a kukában landoljon. Egy - le akarjuk-e váltani a Fideszt helyben? Az én válaszom az, hogy igen. Kettő - Hogyan van erre a legnagyobb esélyünk? Ha az összes ellenzéki szereplő egységesen feláll és úgy megyünk ősszel a választási harcba. Ebbe a körbe beletartoznak a helyi szocialisták is, tetszik vagy nem. Ha elkezdjük egymást ledarálni, megint a Fidesz nyer és semmi nem fog változni a kerületben. Ellenzéket lehetett volna váltani, de ennek ideje nem itt és most van, a választások előtt 3 hónappal. Akinek most nem Bácskai János a politikai ellenfele, hanem azok a helyi ellenzéki szereplők, akiket szövetségeseknek kellene megnyernie a Fidesz elleni küzdelemhez, az a Fidesz kezére játszik.

 

3. Ráday-Lónyai ingatlaneladás

Nem szeretném ragozni, csupán annyi megjegyzést tennék, hogy mivel a 444 és Ács Dániel naprakész és pontos nyilvántartást vezet a szavazataimról az elmúlt öt évből, így a válaszlevélben általam vélt tartózkodás szavazat, őszerinte egy nem volt. Lehetséges, ettől az érvelésem továbbra is fennáll. Nem striguláztam sem a kormánypárti, sem az ellenzéki képviselőtársaim szavazatait az elmúlt öt évben, én nem ezzel voltam elfoglalva.

valasz_a_megkeresesre_page-0001.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr6314968720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása