Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Virítsd a lóvét, Húgom!

2018. április 05. 11:25 - Jancsó Andrea Katalin

Egy önkormányzati képviselő élete sosem könnyű, de egy adattáblázatért semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó  a képviselői tiszteletdíjam sem több mint 3,5x-esét, sem több mint 2x-esét kifizetni.

Még március elején beadtam a Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központhoz (FIÜK) egy közérdekű adatigénylést a Ferencvárosi Művelődési Központ üzemeltetésére vonatkozó polgári jogi szerződések kiadása céljából. 

A közérdekű adatigénylésemben nem csak a polgári jogi szerződések egyszerű táblázatba foglalását kértem, hanem a hozzátartozó teljes dokumentáció részemre történő megküldését is.

Válaszként azt kaptam, hogy rendben, de a FIÜK "alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével járna" a közérdekű adatigénylésem teljesítése, így fizessek - önkormányzati képviselőként! - 353.487.- Ft-ot. 

Az összeg a kért adatok feldolgozását és a dokumentumok szkennelését foglalta magában, amely tevékenység 2 fő munkatárs 92 órájába kerül 1609 Ft/fő óradíjjal. 

Intézményvezető Asszonnyal történt levélváltást követően annyiban módosítottam az adatigénylésem tartalmát, hogy csak a szerződésekre vonatkozó táblázatra tartok igényt, míg a hozzátartozó dokumentációba engedjen betekintést. 

Nos, a táblázat előállításáért már csak 199.966.- Ft-ot kér tőlem az Intézményüzemeltető, ugyanis a 2 fő munkatárs az adattáblázatot 52 óra időtartamban tudja elkészíteni, tekintettel arra, hogy

"a korábban jelzett munkadíj nagyobb része a kért adatokból létrehozott táblázat elkészítésével függ össze, mivel annak elkészítéséhez az érintett időszakban keletkezett dokumentum egyenkénti feldolgozása, azaz az adatokból egy adatbázis létrehozása szükséges"

Tehát a XXI. században egy közigazgatási szerv a feladatkörében ellátott tevékenysége során kötött szerződéseket kizárólag papíralapon a pincében tárolja, és semmilyen elektronikus adatbázissal nem rendelkezik azokról. Nem 20 évre visszamenőleg kértem dokumentumokat, csak az elmúlt 3 év szerződéseit, de láthatóan ez nagy kihívást jelent.

Önkormányzati képviselőként  a törvény erejénél fogva Ferencváros egészéért vállalt felelősséggel kell képviseljem a választók érdekeit. Nem véletlenül kértem ki a fenti adatokat, nem csak nekem, de a kerület lakosságának is joga van ahhoz, hogy a Művelődési Központ közpénzből fizetett üzemeltetésére vonatkozó adatokat megismerhesse. Egy táblázat előállítása a mai világban nem igényelhet 52 óra munkaidőt, és pofátlanság 200.000.- Ft-ot kérni érte. 

Így utolsó lépésként a polgármesterhez fordulok, hogy utasítási jogkörében eljárva intézkedjen a pofátlan összeg visszavonásáról és részemre a kért adattáblázatot térítésmentesen történő megküldéséről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr7813811508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása