Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Határ úti bódéháború 1:0

2016. február 05. 17:47 - Jancsó Andrea Katalin

Bő fél évvel ezelőtt kiálltam a Határ úti pavilonosok mellett, amikor egy folyamatban levő peres eljárás ellenére az önkormányzat megtiltotta számukra kiskereskedelmi tevékenység folytatását, és kényszerhelyzetbe hozva őket elbarikádozta az üzleteket. A buszvégállomás felújítása nagy hévvel kezdődött meg, a jogi helyzet rendezetlensége folytán azonban a pavilonok maradtak. A munkálatok a hivatalosan kitűzött átadási időpontra (2015. október 14.) nem meglepő módon a jogi helyzet rendezetlenség folytán nem fejeződtek be. Volt kísérlet peren kívüli egyezségre és - mondjuk úgy - más módon történő egyezkedésre. Ezek kudarcba fulladtak, így nem volt más lehetőség, minthogy a Határ úti kiskereskedők végig járják a bírósági utat.

 

 

A decemberi képviselőtestületi ülés egyik szünetében volt is egy kisebb szóváltásom jegyző úrral. Érdeklődtem nála, hogy mikor várható az ügy másodfokú tárgyalása. Érdemi válasza mellett azonban nem felejtette el sérelmezni, hogy önkormányzati képviselőként az egyszerű állampolgárok pártjára álltam, ezáltal pedig az önkormányzat érdekeivel szembe helyezkedtem. Akkor csak annyit mondtam neki, hogy majd az igazságszolgáltatás eldönti, hogy kinek van igaza. Ez most megtörtént. Nem kárörvendek az önkormányzat kárára, csak bízni tudok abban, hogy a jövőben városvezetésünk - ügyeskedések helyett - sokkal megfontoltabban fog dönteni a kényes helyzetekben.

Mindenki szembesül vele, hogy időnként miként rendül meg a társadalom igazságszolgáltatásba vetett bizalma. A helyi vonatkozásokon túl ez az apró mégsem jelentéktelen siker mégis azt mutatja, bízhatunk a bíróság objektív döntéshozatalában.

Anélkül, hogy a részletes jogi tényállást itt kifejteném, inkább jöjjenek a megoldások. Azóta a ferencvárosi önkormányzat elindította az új közterület-használatra vonatkozó rendeletének megalkotását. A pavilonosok - tudván, hogy pavilonjaik nem illeszkednek a felújított buszvégállomás látképébe - saját költségükön felújítják pavilonjaikat. A helyzet ezen része tehát lassan rendeződni látszik. A kérdés az, hogy maradhatnak-e majd a pavilonok, illetve ha nem, akkor Ferencváros önkormányzata által méltányos bánásmódban részesülnek-e a kiskereskedők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr308363154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása