Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Rendeletmódosítással trükközne az önkormányzat a bérlakások elidegenítéséhez

2018. április 25. 09:19 - Jancsó Andrea Katalin

Nem érdekes a városvezetés számára, hogy hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt nyomozás folyik a korábbi ingatlaneladások kapcsán, most egy rendeletmódosítással zöld utat nyitna az önkormányzati lakásvagyon csaknem korlátok nélküli elidegenítésének.

A jelenleg hatályos rendelet szerint ugyanis

"A 2015. június 1-jétől piaci alapon, a (9) bekezdésben meghatározott eljárás keretében bérbeadott lakások a lakóház társasházzá alakítását követően nem értékesíthetők."

a rendeletmódosítás azonban ezt a rendelkezést kivenné, és helyette az alábbi  kitételt írná elő:

"Szociális bérlakás csere útján megszerzett bérleti joga, valamint piaci alapon bérbeadott lakás esetében legalább a bérleti szerződés megkötésétől számított 36 hónap elteltét követően lehet dönteni a lakás elidegenítéséről.”

 

Szóval az elidegenítési tilalom kuka, mehet a "szabadrablás".

Az önkormányzathoz míg 2001-ig 43 db, addig 2016-ig 1459 db lakáskérelem érkezett be.

mindeközben 

2001-ben még 7154 db lakást tulajdonolt az önkormányzat, 2016-ban már csak 3482-t. 

További tényadat, hogy 2018. január 25-én a városvezetés 15 db önkormányzati épület eladásáról döntött, amely ügyletek majd több mint 500 db lakás (563) kiesésével járó önkormányzati ingatlanvagyon csökkenést eredményeznek. 

A csökkenő ingatlanvagyon mellett megnövekedett lakásigénylések száma egyértelműen egy olyan spirálba vezet, ahol már az önkormányzat felelős gazdálkodás híján nem tud (valójában nem akar) gondoskodni a kerület lakosairól. Mondjuk kimondottan ez is a cél: a "senkit nem hagyunk az út szélén szlogenből" csak annyi igaz, hogy csak azt nem hagyjuk ott, aki nekünk tetszik. Egyébként pedig kiosztjuk a haveroknak, amit még tudunk, lám majd jogszerűen, hiszen van rá rendeletünk, a morál pedig - ahogy eddig is - megy a kukába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr3113868984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása