Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Az állampolgárok bevonásával működő erős önkormányzatok kellenek

2015. január 24. 14:35 - Jancsó Andrea Katalin

Az LMP szerint az állampolgárok bevonásával működő erős önkormányzatokra van szükség, ehelyett azonban a 2019-ig tartó ciklus a túléléséről fog szólni, miután a kormány lélegeztető gépre kapcsolat a helyhatóságok.

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati szakszóvivője az LMP önkormányzati kollégiumának megalakulása után tartott budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a párt negyvennégy képviselője és a velük szimpatizáló mintegy harminc független azért fog küzdeni, hogy az önkormányzatok képesek legyenek ellátni feladatukat és átláthatóan, szolgáltató módon működjenek. Küzdeni fognak a korrupció, a titkos szerződések, az átláthatatlan kiszervezések ellen – fűzte hozzá a kollégium vezetője -, de a fenyegető szociális katasztrófa ellen is, amelyről szerinte a kormány nem vesz tudomást. Bírálta a kabinetet azért is, mert „az utolsó fillérekről is” a Miniszterelnökség akar dönteni, de szerinte a kormány azzal sem számolt, hogy a rezsicsökkentés az önkormányzati tulajdonú szolgáltatók csődjéhez vezethet. Emellett úgy ítélte meg: a lobbierő, a pártkötődés és a központi akarat kiszolgálása alapján fogja támogatásban részesíteni az egyes önkormányzatokat a kormány, amely forráskivonással kényszeríti ki a helyi adók kivetését.

 

Fotó: LMP sajtó

Szólj hozzá!
Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr588317766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása