Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Önkormányzati wellness központ gyermektábor helyett?

2017. május 24. 13:14 - Jancsó Andrea Katalin

A FEV IX. Zrt. (ferencvárosi vagyonkezelő) 2016-ban megvásárolt egy soroksári vízparti ingatlant abból a célból, hogy a területen "ferencvárosi diákok nyári táborozásához és szünidei programokhoz, illetve önkormányzati rendezvények lebonyolításához" helyszínt biztosítson.

 

570b3b1038b77.jpg

 

Ma a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság ülésén egy tájékoztató napirend keretében láthattuk a területen megvalósítandó létesítmény terveit. Már a terveken feltüntetett rendeltetési megnevezés is sokatmondó: "csónakház és rendezvényközpont". 

A tervekből kiolvasható, hogy 11 db 2 fős apartmant létesítenek, de lesz kávézó, bár, rendezvényterem és wellness részleg is. A területen mindössze egy kosárlabda pálya létesül az ide érkező gyermekek számára. Az ingatlan megvásárlásakor az elsődleges cél a "Duna élővilágának ismerete, a folyó szeretete és a környezettudatosságra nevelés", mégis ez valamilyen okból ez háttérbe szorult, és azt olvashatjuk, hogy az elsődleges szempont az Önkormányzat rekreációs célú igényeinek való megfelelés. Nevezetesen: "az ingatlanon felépülő apartmanok az önkormányzat dolgozóinak biztosítanak kikapcsolódási lehetőséget, valamint rendezvények helyszíne is lehet az objektum".

Mindezt bizonyítja, hogy a tájékoztató szerint a fentiek mellett olyan sporttelep is létesülne, amely egyidejűleg 25-30 gyermek táborozására adna lehetőséget. 11 db 2 fős apartman esetén azonban ez nehezen valósulhatna meg, tekintettel arra, hogy ott a jelenlegi tervek alapján maximum 22 gyermek elhelyezése lenne biztosított. 

A bizottsági ülésen rákérdeztünk arra, hogy akkor hogyan kívánják elszállásolni a 25-30 gyermeket egy nyári táborozás esetén. A kérdésünkre az alábbi válaszokat kaptuk:

- egyfelől, az az igény fogalmazódott meg, hogy a testvérvárosi kapcsolatokkal összefüggő rendezvények esetén színvonalas, helyszínhez kötött szállás legyen kialakítva

- másfelől, a nyári táborozás kizárólag napközis gyerektáborokra értendő, így a gyerekek ott alvásáról szó sincsen

- végül, a gyerekek részére biztosított lenne egy zöld terület, ahol alkalmasint sátorozhatnak.

Bácskai János polgármester úr a 2016. május 19-i képviselő-testületi ülésen az alábbiakkal indokolta az ingatlanvásárlást: "[...] Képviselő úr is biztosan tudja, hogy hol töltik a ferencvárosi gyerekek a nyaraikat nyári táborként. Amikor letörlik a „VAKÁCIÓ!”-t a tábláról, következő héten ismét bemennek az iskolába, és ott töltik a nyarukat.Az ingatlanvásárlás oka, hogy legyen egy olyan Duna-parti ingatlanunk, ahol „úttörőtábort” fogunk kialakítani, ahová járni tudnak nyáron a gyerekek."

Persze szubjektív kinek mit jelent az "úttörőtábor" jelleg, nekünk például a nyári tábor egyenlő volt a rengeteg játékkal, a strandolással, a kirándulással, a szalonnasütéssel és az esti tábortűzzel, az ott alvással. Ebbe belefér a sátrazás is, de azt gondolom, a ferencvárosi gyerekek ennél többet érdemelnek, hiszen eredetileg az ő részükre vásárolta meg a Ferencvárosi Önkormányzat 100 millió + áfáért a területet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr6812536905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása