Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Atlétikai Stadion: újabb Viktor-álom a megvalósulás útján

2017. szeptember 07. 08:31 - Jancsó Andrea Katalin

A felszámolás alatt álló VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodás Kutató Intézet Nonprofit Kft. stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet lett a legfrissebb Magyar Közlöny (pdf) szerint. 

 

A felszámolás már évek óta húzódik, de a területre tervezett Atlétikai Stadion tervpályázatának eredményhirdetése szeptember 14-én lesz, így nem véletlen, hogy éppen most minősítették át kormányhatározatban a VITUKI státuszát.

 

vitukitoronyhaz.jpg

Mit jelent a stratégiailag kiemelt jelentőség?

A törvény szerint azok a cégek válhatnak "stratégiailag kiemelt jelentőségűvé", amelyek adósságainak rendezéséhez, hitelezőikkel való egyezséghez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik. Emellett kiemelt gazdaságpolitikai érdek fűződik ahhoz, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárás szerint menjen végbe. Ezen cégek csőd- és felszámolási eljárását az általános szabályoktól eltérő szabályok szerint kell lebonyolítani; élükre állami vagyonfelügyelőt vagy felszámolót neveznek ki.

 

Magyarul:

Mindenképpen meg akarják építeni az olimpiai tervek között szereplő Atlétikai Stadiont. Az ehhez szükséges minden jogi akadályt elhárítanak.

Nem számít, hogy komplett árvízvédelmi töltésrendszert kell áthelyezni (több milliárdos költség)...

Nem számít, hogy földig rombolják a VITUKI sporttelepet...

Nem számít, mibe kerül, csak megvalósulhasson egy újabb "Viktor sportálom"... 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr612809000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radios2 2020.12.12. 18:11:50

Felháborîtó!
Felrobbantották, hogy egy újabb üres atlètikai stadion álljon fel a helyèn, kb. 100milliárdèrt, dögöljenek meg, akik megszavazták.!
süti beállítások módosítása