Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Káosz előtt az ország. Gémesi visszavonulásra kéri a kormányt

2015. december 16. 14:24 - Jancsó Andrea Katalin

Elfogadhatatlannak tartja az építési törvény módosítását a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). Szerintük beláthatatlan következményei lesznek, ha mindenki azt épít, amit akar.

A Gémesi György elnökletével működő szervezet szerint a törvénymódosítással a kormány a 300 négyzetméteresnél nem nagyobb új lakóházak építésénél gyakorlatilag megszünteti a polgármester településképi véleményezési lehetőségét, és ezzel lehetetlenné válik az egységes településarculat kialakítása, megőrzése.

Az önkormányzati szövetség közleményében utalt az Országgyűlés által előző nap elfogadott jogszabályra, amely szerint új családi ház építésekor építési engedély helyett elegendő lesz az építési hatóságnak tett bejelentés.

A MÖSZ azt írta, sajnálattal vették tudomásul, hogy az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény módosítása előtt sem volt érdemi egyeztetés a kormányzat és az önkormányzati szövetségek között.

A Gémesi György elnök – gödöllői polgármester – által jegyzett közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy beláthatatlan következményekkel járhat a települések lakóinak viszonyában, ha az építkezőknek nem lesz kötelező tájékoztatniuk a szomszédokat.

Közölték, arra kérik a kormányt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a jogszabályt, és kezdjen egyeztetést az eredeti szándékokat is érvényesítő, de az önkormányzatok szerepét is figyelembe vevő új jogszabály megalkotására, az önkormányzati szövetségek bevonásával.

Képtalálat a következőre: „gémesi györgy gödöllő”

Szólj hozzá!
Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr998316962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása