Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Hány Illatos út van még?

2015. június 10. 14:16 - Jancsó Andrea Katalin

Az LMP szerint az Illatos út a kormány felelőtlenségének és inkompetenciájának jelképe, de csak a jéghegy csúcsa. A párt a hasonló veszélyforrások, a mentesítési feladatok és a rendelkezésre álló költségvetési források aktuális listáját hiába kérte Fazekas Sándor minisztertől, ezért pert indít az információkért.

A kormány hónapokon keresztül tagadta a vészhelyzetet és a kárelhárítási kötelességet az Illatos úton. A botrány hatására tett lépéseik csak felszíni kezelést jelentenek: a talajban és a talajvízben több ezer köbméternyi, élőlényekbe is bejutó méreg várhat hatástalanításra.

Eközben országszerte számtalan időzített bomba ketyeg. Az Országos Környezeti Kármentesítési Program évek óta érdemi források és valódi gazda nélkül működik. A több mint harmincezer veszélyforrást monitorozó prioritás-listát a jelek szerint évek óta nem gondozzák, a nyilvánosság számára elérhetetlen. A kármentesítő tevékenységhez forrást rendelő LMP-s költségvetési módosító indítványokat a kormánypártok leszavazták, így sem az idei, sem a 2016-os büdzsé nem biztosít pénzt erre. A csődtörvény hasonló helyzeteket megelőző módosítását is hiába javasolta az LMP.

A kormány százezrek életét, egészségét, stratégiai vízkészletünket kockáztatja. Az alulfinanszírozott, kézivezérlés alá helyezett, a szakemberek többségétől megvált intézményrendszer láthatóan nem képes kezelni a jelentős környezeti kockázatokat.

 

Fotó: LMP sajtó

 

Sallai R. Benedek,
a Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke

Szólj hozzá!
Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr418317702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása