Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Nesze Neked, fogd meg jól!

2015. június 02. 09:31 - Jancsó Andrea Katalin

Avagy mit meg nem tesz egy Fideszes országgyűlési képviselő a köz érdekében?!

tv3.JPGTegnap reggel teljesen egyértelművé vált: a kormánypárt országgyűlési képviselői számára az emberek egészsége fabatkát sem ér. Sem az Illatos út, sem más lerobbant ipartelep okozta környezetkárosítás és egészségkárosodás nem érdekli őket, ugyanis az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága elutasította a Csődtörvény környezeti károk felszámolásához szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételét.

Az LMP azért készítette ezt a törvényjavaslatot, mert elfogadhatatlannak találtuk, hogy az Illatos úti vegyiművek terepén hosszú évekig nem kezdődött meg a kármentesítés, nem történt semmi, miközben az okozott kár napról napra nagyobb lett. A javaslat alapján a kárenyhítés kényszerintézkedésként lenne elkezdhető a csődeljárásban, a felmerülő költségeket pedig a felszámolási eljárásban térítenék meg az államnak. Véleményünk szerint a kormány jelenleg még az Illatos út vonatkozásában sem oldotta meg a problémát, csak a konkrét esetet kezelte. Nem tudjuk hány Illatos út van még az országban. Nem tudjuk, hogy hány helyen veszélyeztethetik még veszélyes anyagok a lakosság egészségét.

Dr. Vas Imre (FIDESZ) a főváros 6. számú egyéni választókerületének parlamenti képviselője "áljogászkodásba" burkolva nyugodt szívvel, társaival egyetemben nyomott nemet erre a javaslatra. Inkoherenciára, illetve arra hivatkozni, hogy a lehetőség adott a csődtörvény egy másik pontjának alkalmazásával, nevetséges és egyben felelőtlen. Amennyiben ez így van, miért nem alkalmazták azonnal az Illatos út vagy éppen a selypi azbesztgyár kapcsán? Miért kell megvárni, amíg a környezetkárosítás olyan mértékűvé válik, amely már az emberek egészségét tartósan és súlyosan veszélyezteti? Hol van az adott terület lakossága által megválasztott országgyűlési képviselő felelőssége? Képviselő Úr, miért nem tette ki az Ön által hivatkozott jogszabályhely biztosította megoldási javaslatot az asztalra az áprilisi, három kerület vezetői és az illetékes szakhatósági szervek részvételével zajlott egyeztetésen?

Azzal, hogy a bizottság nem támogatta a javaslatot, a kormány és a FIDESZ országgyűlési képviselői újra bizonyították, hogy képtelenek tanulni a hibáikból. Nyilvánvaló, hogy az Illatos úti eset egy rendszerhibára mutatott rá, és az egész ügynek pont az lehetett volna az egyik pozitív következménye, hogy ezt a rendszerhibát kijavítjuk. Sajnálatos módon a kormányt, a választókerületének lakossága felé felelősséggel tartozó országgyűlési képviselőt, illetve a helyi vezetést azonban megint addig érdekelte a probléma, ameddig a határozott, cselekvőképes vezetés képét lehetett erősíteni, a valódi következtetések és tanulságok levonására azonban már nem hajlandóak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr397511214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása