Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

A kormány megint átverte a kistelepülési polgármestereket

2016. január 02. 13:56 - Jancsó Andrea Katalin

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány továbbra sem kívánja segíteni a kistelepülési polgármesterek méltatlanul alacsony fizetésének emelését, és arra nem biztosít központi forrást. A decemberben végül el nem fogadott  törvényjavaslat csupán egy átverés volt, hiszen a kormánypártok elvonták az önkormányzatok forrásainak nagy részét. A finanszírozási gondokkal küszködő települések vezetőinek így esélye sem lenne élni a lehetőséggel.

A kormány egy törvénymódosítással lehetőséget teremtett volna arra, hogy az 1500 főnél kisebb lakosságú települések polgármestereik fizetését saját bevételeik terhére legfeljebb harminc százalékkal megemeljék. Az LMP álláspontja szerint az emelés ekkora mértéke elégtelen, de ez csupán elvi vita, hiszen a kivéreztetett önkormányzatok nem is tudnának élni a lehetőséggel.

A kormánypártok valódi célja egy olyan hűbérúri rendszer kialakítása, melyben mindenki függ a központi kormánytól, és ebbe nem férnek bele az önálló egzisztenciával rendelkező kistelepülési polgármesterek. Az LMP olyan javaslatot tud támogatni, amely legalább 2014 előtti szintre emeli a kistelepülési polgármesterek fizetését, és erre központi forrást is biztosít. Ehhez mintegy 1,5 milliárd forint szükséges, amire bőven lenne elegendő forrás, ha Rogán Antal szomszédjának kommunikációs megrendeléseinél fontosabbak lennének a kistelepülési polgármesterek.
                                                             Fotó: LMP sajtó
                                                                                            Gerstmár Ferenc
                                                                                 önkormányzati szakszóvivő

Szólj hozzá!
Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr108317624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.