Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Meddig tűri a kormány fővárosi mérgező hulladék-telepet?

2015. április 10. 15:26 - Jancsó Andrea Katalin

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter meghallgatását kezdeményezi Sallai R.Benedek, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának LMP-s elnöke. A kormánynak választ kell adnia a budapesti Illatos úti veszélyeshulladék-tárolóban tapasztalható életveszélyes, környezetkárosító állapotokra. Az eset rávilágít, milyen kockázatokról feledkezik meg a kormány a környezetvédelmi intézményrendszer leépítése és szétdarabolása során.

A Budapest belterületén a szabad ég alatt tárolt kétezer tonna, részben azonosítatlan veszélyes hulladék évek óta szivárog  a talajba, súlyosan szennyezve a felszín alatti vizeket is. A nyári melegben locsolni kell a tűz- és robbanásveszélyes hulladékot – így viszont az folyamatosan a talajba, talajvízbe jut. A kormányzati szervek évek óta tétlenül nézik az életre és egészségre veszélyes folyamatokat.

A környezetvédelmi intézményrendszer feldarabolása nyomán ma nincs a területnek egyértelmű gazdája a kormányban. A vízügy a Belügyminisztériumhoz került, a nemzeti parkok földjei a Nemzeti Földalap kezébe jutottak, a környezetvédelmi felügyelőségeket pedig beolvasztották a területi kormányhivatalokba. Számtalan példa után az Illatos úti szennyezés is bizonyítja: az Orbán-kormány csak akadályt, nyűgöt lát a környezetvédelemben, ezzel pedig az emberek egészségét, életét veszélyezteti.

 

Fotó: LMP sajtó

 

Sallai R. Benedek,
a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke

Szólj hozzá!
Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr298317734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.