Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Bírság-felelős kerestetik

2018. április 03. 14:03 - Jancsó Andrea Katalin

A Nemzeti Választási Bizottság 1,3 millió forintra büntette a Ferencvárosi Önkormányzatot, mert Hollik István fidesz-kdnp képviselőjelöltet túlreprezentálták a többi képviselőjelölthöz képest a kerületi újságban.

Önmagában ebben már semmi meglepő nincsen, számos példa volt arra, hogyan értelmezték félre Fideszes barátaink a helyi közügy fogalmát a választási kampányban.

Ugyanakkor az felettébb elfogadhatatlan, hogy a kerület lakossága állja az 1,3 millás cechet, finanszírozva ezzel ismételten egy helyi kormánypárti "túlkapást". 

kepkivagas_1.PNG

Amit tudni kell a Ferencváros Újság tartalmának előállításáért elviekben felelős alakulatáról:

A Ferencváros Újság felelős szerkesztője Veres László, aki

- 2010 és 2014 között ferencvárosi önkormányzati képviselő volt a Fidesz színeiben

- 2014 novemberében - éppen az új önkormányzati ciklus kezdetét követően - jutányos áron, mintegy 9,6 millió forintért vett meg egy felújított, 90 nm-es önkormányzati lakást, amely vételárat 2029-ig fizeti meg részletekben az Önkormányzat részére. 

Tehát feltétlen lojalitása így külső szemmel nézve nem megkérdőjelezhető.

Milyen összegű díjazásban részesülhet felelős szerkesztői munkájáért?

Nos, éppen aktuális adat nem áll rendelkezésünkre, de annyit tudunk, hogy 2016. március 1. és 2017. február 20. közötti időtartamra a főszerkesztői feladatok ellátásáért 5,7 millió forint (nettó) díjazásban részesült (ez havonta kb. 476.000.- Ft havi bevételt jelent számára)

A kéthetente  40 000 pld-ban megjelenő Ferencváros Újság a kerületi lakosoknak 2018-ban az eddig ismert költségek ismeretében több mint 45 millió forintjába kerül.

a postai terjesztés (2018.01.01-2018.12.31.): 6,7 millió forint;

a nyomdai költség (2018.01.01-2018.02.20.): 33,3 millió forint;

felelős szerkesztői díjazás (2016-os adatra alapozva 12 hónapra): 5,7 millió forint;

A fenti "előállítási" költségekben még nincsen benne a nyomdai előkészítés, lapterv elkészítésének költsége. 

Érdekesség, hogy az önkormányzati oldal szerint a lapterv és nyomdai előkészítés Földházi Árpád nevéhez kötődik. Lám, lám... ő 2016-ban szintén egy felújított, 69 nm-es önkormányzati lakást vásárolhatott meg mintegy 9 millió forintért. Egyébként a Heroesgroup Kft. jelenleg kényszertörlés alatt áll.  huppsz...

Már csak a költői kérdés maradt a végére: a kerületi lakosok helyett ki fizeti ki a több mint 1 milliós bírságot? 

Ne aggódjanak elég valószínű, hogy a szokásos forgatókönyv valósul meg: helyi ellenzék nyafog mint a tejes bödönybe esett kismacska, polgármester hárít (talán Veres Lászlót beáldozva - optimista forgatókönyv), a kerület pedig kifizeti az összeget. Választási kampány minden oldalon letudva, az ügy bekerül az asztalfiókba.

 

kepkivagas.PNG

Már csak a költői kérdés maradt a végére: a kerületi lakosok helyett ki fizeti ki a több mint 1 milliós bírságot? 

Aggodalomra semmi ok, igen valószínű, hogy a szokásos forgatókönyv valósul meg: helyi ellenzék (köztük én is) nyafog mint a tejes bödönybe esett kismacska, polgármester hárít (talán Veres Lászlót beáldozva - optimista forgatókönyv), a kerület pedig kifizeti az összeget. Választási kampány minden oldalon letudva, az ügy bekerül az asztalfiókba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr5013802498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása