Ferencváros

Jancsó Andrea Katalin, önkormányzati képviselő

Újabb lakóépület-rehabilitáció indul - kéményfelújítás után

2016. szeptember 19. 15:39 - Jancsó Andrea Katalin

A ma megjelent Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy a Tűzoltó utca 33/a szám alatti lakóépületet egy konzorcium újítja fel közel 1 milliárd forintért.

Az eredmény nem okozott különösebb meglepetést (igazából itt lenne az ideje lottózni), ugyanis a Tűzoltó 2016 konzorcium éppen azt a két céget (Épkar Zrt.; Szabados és társa Kft.) fedi le, amely az utóbbi időben rendszeresen kapott felújítási megbízásokat a kerületben. A márciusban kiírt közbeszerzési eljárást még nyílt eljárás keretében folytatták le, amelyre a májusi "eredményhirdetés" alapján három cég jelentkezett, de azt eredménytelennek nyilvánították. A mostani közbeszerzés már hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás keretében zajlott, amelyre csak a Tűzoltó 2016 Konzorcium adott be ajánlatot.

 

tuzolto_33a.JPG

 

forrás: Google Earth

 

Az épület rehabilitációs felújítása keretében többek között "a jelenlegi beépítetlen padlástér teljes körű beépítését, illetve emelet ráépítésével történő bővítését" valósítják meg. Ez a feladat - a kiírás szerint - magában foglalja többek között a "kémények, attikafalak/térdfalak és tűzfalak kibetonozását (28.), a megszüntetett kémények kibetonozását (36.); valamint kettős falú, nedvességre érzéketlen nemesacél komplett kéményrendszerek kiépítését (206.)" Vagyis tetőtér-beépítés miatt a meglevő kéményeket teljesen elbontják. 

Mit gondolnak mikor és mennyiért újították fel a Tűzoltó utca 33/a szám alatti lakóépület kéményeit? 

Mindezt úgy, hogy 2014 decemberében már döntött a képviselő-testület a fenti épületet kiürítéséről. Csak halkan jegyzem meg, hogy már a 2013-ban felvázolt városrehabilitációs tervekben is szerepelt ezen épület rehabilitációja. Ám természetesen 2012-ben még senki nem látta, hogy az épület egyszer rehabilitáción fog átesni.

Mindent összevetve a 4 évvel ezelőtti beruházás értéke megy a kukába, az önkormányzat pedig újabb tízmilliókat dob ki az ablakon. Valaki valahol a világban biztosan nagyon jól jár ezzel a közpénzpazarlással - csakúgy mint a Lónyay utca 26 esetében.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsoandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr5711723659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása